7 maart 2022

Dankzij beide moeders zijn Mo Maddoe en Rosa Amieralie uit Beek al 65 jaar bij elkaar

Burgemeester Slinkman met het briljanten echtpaar Maddoe uit Beek

BEEK – MILLINGEN – Het echtpaar Maddoe – Amierali zijn dankzij beide moeders al 65 jaar bij elkaar. Het briljanten paar woont op de Koningsholster in Beek maar vierden hun Briljanten huwelijks feest op zondag 6 maart 2022 bij hun zoon Roy aan de Boterbloem 3 in Millingen aan de Rijn. Mo ( 83 ) en Rosa ( 81) zijn dankzij hun beide moeders – die goede vriendinnen van elkaar waren – aan elkaar voorgesteld en dat was gelijk liefde op het eerste gezicht. Na een half jaar verkering gehad te hebben gaven Mo en Rosa het ja woord tijdens de huwelijksplechtigheid in Suriname. Vader Mo was van beroep timmerman c.q. bouwvakker maar in feite was hij een alleskunner in de bouw waar hij best trots op was. Da bewijst wel het feit dat hij tot zijn pensioen bij dezelfde werkgever gewerkt heeft. Dat was bij aannemersbedrijf de Witt in Beek.  Moeder Rosa werkte in een restaurant als serveerster en eerder was zij kokkin in Suriname. Toen ze in 1975 in Nederland kwamen droeg zij de zorg voor het hele gezin. Het briljanten paar heeft 2 zonen, kregen te weten Roy en Bas en zijn bijzonder trots op hun kleinzoon Sjeroe en hebben een achterkleinkind Yara terwijl het tweede achterkleinkind op komst is. Toen het echtpaar uit Suriname kwam hebben ze eerst een jaar in de Refter in Ubbergen gewoond. Daarna verhuisden ze naar de nieuwbouwwijk Koningsholster in Beek. De hobby’s van Mo waren vooral sleutelen aan auto’s en hij was met alles en nog wat bezig in zijn schuur. Rosa houdt tot op de dag van vandaag van lekker koken, dat haar wel is toevertrouwd, daarnaast mist zij geen enkele soap op TV. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal kwam maandag 7 maart – een dag na het eigenlijke feest, het briljanten bruidspaar om Millingen aan de Rijn feliciteren. Hij had al namens de gemeente een bloemstuk laten bezorgen. Van harte gefeliciteerd!