24 februari 2022

Nieuwe uitstraling voor TV de Oorsprong

Er wordt gewerkt aan de overkapping en het hekwerk bij TV de Oorsprong

Dankzij de accommodatie subsidie van de gemeente Berg en Dal kan tennisvereniging De Oorsprong in Beek nieuw hekwerk plaatsen. Het geeft de zes tennisbanen een nieuwe, chique uitstraling. De club doet er nog een schepje bovenop met nieuwe terrasoverkapping. ‘Het hekwerk was op’ zegt Hans van Dijck, voorzitter van de vereniging, ‘het dateerde van het moment dat de vereniging op de Alde Wetering kwam, in de jaren zeventig. Het hekwerk is een paar keer beschadigd geweest door omgewaaide bomen en was nu zo zwak geworden dat het kon omwaaien.’ Hij is erg blij met de gemeentelijke regeling want bij dit soort investeringen, die veertig jaar mee moeten, gaat het om forse bedragen. Met de huidige prijsstijgingen in de materialen wordt het elk jaar duurder’, stelt van Dijck. De terrasoverkapping kan niet uit gemeentelijke middelen bekostigd worden. Daar moest de club voor sparen. ‘Zo’n overkapping stond al tien jaar op ons verlanglijstje’ zegt Lidwien de Haan. Zij is ook bestuurslid van de tennisvereniging en vindt sfeer en gezelligheid op de club even belangrijk als het sportieve element. ‘Onze leden, vooral de senioren, houden van nakaarten na een partij tennis en daar hoort een kop koffie bij, of ’s avonds een drankje. Dat heeft er in de Corona-periode behoorlijk aan ontbroken, maar hopelijk leeft alles weer op nu!’ En het gaat gelukkig goed met de vereniging. Meer mensen zijn gaan tennissen, want als buitensport waren er minder beperkingen. Dat kwam ook de leeftijd-mix ten goede. De Haan: ‘In de ochtend zie je hier de pensionado’s, in de middag overwegend schoolgaande jeugd, en ’s avonds komen de volwassenen. Dat geeft een mooie bezetting van de banen.’  Met de vernieuwingen van deze week is de vereniging nog niet klaar voor dit jaar. De gemeente Berg en Dal heeft ook geld toegezegd voor renovatie van de kleedkamers. Van Dijck: ‘Dat hebben we in het najaar gepland, wanneer alle competities en toernooien gespeeld zijn. Ja, we lopen er straks weer in onze beste kleren bij!’