2 februari 2022

Wilgen knotten in Kekerdom door de Werkenrodeschool

Leerlingen van Werkenrode aan het wilgen knotten in Kekerdom.

Op woensdag 1 februari waren een aantal leerlingen van de Werkenrodeschool actief met snoeien langs de Duffeltdijk, nabij het Kekerdomse kerkje, onder leiding van leraar Wim Renswoude. Dit gebeurde onder mooie weersomstandigheden. Dat was de woensdag daarvoor wel anders, want toen regende het de hele dag, maar dat deerde de leerlingen weinig. Bericht van de Werkenrodeschool in Groesbeek: Ons motto: Groen moet je doen. Al meer dan 20 jaar is er een samenwerking tussen de Werkenrodeschool in Groesbeek en Staatsbosbeheer. Onze leerlingen zijn gebaat bij veel praktijk en dus komen klussen als deze, het knotten van de wilgen goed van pas. Het knotten van wilgen is arbeidsintensief en vraagt dus om spierballen maar ook het doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld, en dat noemen wij mentale spierballen. Verder de techniek van het zagen, waar valt de tak naar toe denk veiligheid voor jezelf en anderen. En dat in het mooiste lokaal van de school, wat wil je nog meer. Voor de klus in Kekerdom hadden de leerlingen ook al een klus geklaard op de Duivelsberg.