22 januari 2022

Plaats voor nieuwe woningen aan de Hauptstrasse in Wyler.

De sloop in Wyler. (Dld)

Bob Rutten , eigenaar van het uitzendbureau Flexteam en woonachtig aan de Haupstraase in Wyler, laat het goederenperron van de oude grenspost in Wyler slopen en gaat hier nieuwe woningen bouwen. Rutten kocht de locatie al in 2019. Een eerste ontwerp om er 32 appartementen te bouwen, vond geen genade bij de Kranenburgse gemeenteraad. ‘Te massief, past niet in een dorp’, was het oordeel. Een tweede plan, dat nu ter tafel ligt in het ‘Rathaus’ in Kranenburg, kan wél op instemming rekenen. ,,Ik wil er twee twee-onder-eenkappers en twee vier-onder-eenkappers gaan bouwen”, zegt Rutten. ,,Ik denk voor de verkoop. Zo pal op de grens moet daar ook vanuit Nederland voldoende belangstelling voor zijn.” Dit liet hij in de Gelderlander weten. Wanneer het gaat gebeuren is nog niet bekend. Maar de sloop van het goederenperron van de oude grenspost is inmiddels wel begonnen. Rutten is afkomstig uit Groesbeek. Daar is hij nog hoofdsponsor van voetbalclub de Treffers.