20 januari 2022

Ook geen carnaval in Nijmegen

Alle carnavalsactiviteiten die worden georganiseerd door de Federatie Openbaar Carnaval Nijmegen (FOCN) gaan dit jaar niet door. Dat heeft de federatie dinsdagavond besloten. De reden is de huidige coronamaatregelen en de onzekere verwachtingen hieromtrent. ‘In overleg met de beide Prinsenkabinetten van zowel Stadsprins Roy den Eerste als Jeugdprins Casper den Eerste is besloten dat zij tot aan de start van het nieuwe carnavalsseizoen in november 2022 niet meer optreden. Beide kabinetten hebben aangegeven door te willen gaan in het seizoen 2022-2023’, zegt FOCN-bestuurslid Wouter Fremery in een persverklaring. De Nijmeegse carnavalsfederatie hoopt dat er in de horeca nog wel op beperkte schaal carnaval gevierd kan worden. Nijmegen was de enige gemeente in de omgeving waar nog geen streep door carnaval was gegaan. Eerder lieten onder meer Berg en Dal, Beek en Groesbeek al weten dit jaar over te moeten slaan. Foto Eric van Haalen