22 januari 2022

Nieuw bezoekerscentrum voor de Kekerdomse Molen.

De Kekerdomse Molen de Duffelt. Foto Ton Rutten.

Molen de Duffelt in Kekerdom krijgt een nieuw aanzien. Op de begane grond wordt o.a. een nieuw bezoekerscentrum gebouwd en dit moet het ruim 150 jaar oude gebouw nieuwe toekomst geven. De renovatie is afgelopen week gestart. Meest in het oog springend wordt de aanleg van een ontvangstruimte met een grotendeels glazen voorkant en plafond. Dat infocentrum komt half verzonken in de belt (berg) waarop de molen staat en moet plaats bieden aan zo’n twintig bezoekers. Zij kunnen vanuit de ontvangstruimte zien hoe de wieken over hun hoofd scheren. Ook komt er een nieuwe werkplaats voor de vrijwilligers waarin o.a. infopanelen en oude werktuigen komen te zijn en waar in de toekomst plaats is voor exposities. Men hoopt in september alles klaar te hebben zodat de molen dan op de Nationale Molendag heropend kan worden.