13 november 2021

Groesbeek heeft een prinses Ummenie d’n 61ste

Prinses Ummenie de 61e

 Na een jaar van uitstel was vrijdagavond 12 november de prinsenbekendmaking van carnavalsvereniging De Feestneus in de Hoeve in Groesbeek. Tijdens de drukbezochte avond in De Hoeve, waar eerst de receptie voor het 66 jarig bestaan van de vereniging was gehouden, won Eline de Valk de Gruusbèkse Bombakkes (Masked Singer) en mag zij zich vanaf nu Prinses Ummenie de 61e noemen. Dit is pas één keer eerder voorgekomen in de Groesbeekse carnavalsgeschiedenis. In 1996 zorgde c.v. De Feestneus voor een schokgolf door carnavalvierend Groesbeek en zelfs Nederland heen. Voor het eerst in de geschiedenis werd er een vrouw Prinses Ummenie, het was Ria Wijers. En nu doet De Feestneus tijdens het 66-jarig jubileum dat opnieuw. De avond begon om 19.00 uur met de receptie van de jubilerende vereniging.  Tijdens deze avond werden Jan Weijers (15 jaar 2e penningmeester), oud-voorzitter Henri Janssen (9 jaar voorzitter), Harry Eijkhout (15 jaar penningmeester) en Willem Thijssen (14 jaar bestuurslid) benoemd tot ereleden van de vereniging, door  de nieuwe voorzitter Maarten Rikken (23). De bekendmaking stond in het teken van het populaire televisie programma de Masked Singers. 6 personages gingen de strijd aan. Onder de afvallers zat onder andere een bekende naam in de gemeente Berg en Dal, wethoudster Sylvia Fleuren. Uiteindelijk won Eline de Valk. Eline, Prinses Ummenie d’n 61ste is geboren en getogen in Groesbeek. Het carnaval is haar met de paplepel ingegeven door vader Willie en moeder Lisette de Valk. Verder heeft Eline veel ervaring in de horeca en is zij jaren bestuurslid van Kindervakantiewerk in Groesbeek waar ze met vele vrijwilligers voor de kinderen in Groesbeek een geweldige vakantieweek organiseert. Daarnaast heeft Eline dansles gegeven en gedanst bij Dance Center E-line Pro. De raad van Eline bestaat uit presidenten: Niels Klaassen en Lotte Hampsink. Hofdames: Eline Zwitserloot, Eline Bons, Desi Nillessen, Eefje Philipsen, Erika Egelie, Mara Geerts, Nika Willems, Ruby Schoofs, Stephanie van Elst en niet te vergeten Tera Hendriks. Hofnar is Lars ‘’Nase’’ Derks (Prins Ummenie d’n 59e) en hofschenkers Bo Cillessen en Don Cillessen (hofschenker in opleiding). Tekst mede mogelijk door Gruusbeek.nl  Zie de foto’s deel 1deel 2; deel 3