13 november 2021

Boot van Montessoricollege Groesbeek gedoopt en te water gelaten.

Burgemeeester Slinkman en Milan Arens na de doop van de boot en voor de tewaterlating.

.

De afgelopen paar jaar zijn leerlingen van het montessoricollege uit Groesbeek o.l.v hun docent Max Wagener, druk bezig geweest om in eigen beheer een boot te bouwen. Op 16 oktober 2020 zou de boot te water worden gelaten, maar dat kon helaas door de coronamaatregelen niet door gaan.  De hele school had er naar toegewerkt. Maar het werd uitgesteld tot vrijdag 12 november en toen lukte het wel. De boot werd eerst gedoopt door burgemeester Mark Slinkman, samen met Milan Arens. Na de tewaterlating hebben enkele  leerlingen, die aan de boot gewerkt hadden, de boot uitgeprobeerd en dat verliep goed. De boot, welke was beschilderd met teksten om aandacht te vragen voor “Energy4All”, zal op een later tijdstip geveild worden t.b.v. Energy 4All. Op voorhand werden ze al verrast met een cheque van 500 Euro, aangeboden door de Fa. BakkerGroesbeek kraanverhuur, welke ook al belangeloos voor het transport en de tewaterlating zorgde. Door de vrijwillige brandweer van Ubbergen werd uit voorzorg assistentie verleend bij dit gebeuren. zie de foto’s