14 oktober 2021

Steigers weg bij de Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek

De Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek

Eigenlijk had de restauratie al klaar moeten zijn maar de aanwezigheid van wel of niet bestaande vleermuizen gooide roet in het eten bij de Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in Groesbeek. Omdat er ooit vleermuizen waren gezien werd het werk stilgelegd maar het is nog steeds niet duidelijk, of er überhaupt vleermuizen in de kerk aanwezig zijn. De provincie wil nu dat er verder onderzoek wordt gedaan en omdat de huur van de steigers erg oploopt heeft men nu besloten om de steigers voorlopig op te ruimen. Deze week werd de lift weer aangebracht en kon begonnen worden met het verwijderen van de steigers. Als alles goed gaat worden ze volgend jaar weer opgebouwd. Een grote extra kostenpost.