22 augustus 2021

Huldiging voor schrijvers van levensverhalen voor Faces to Graves.

v.l.n.r. Gijs Krist, voorzitter Alice van Bekkum en Marian Leusink-Straatman

De stichting Faces to Graves heeft zaterdag 21 augustus tijdens de bijeenkomst van het Research Team in ’t Zwaantje te Mook, twee van haar vrijwilligers onderscheiden met de “Faces to Graves coin.” Dit was de tweede keer dat deze coin werd gepresenteerd en uitgereikt. Deze coin is ontworpen door Ramon Jahn van De Tinnen Roos uit Millingen aan de Rijn, die er een prachtig staaltje vakmanschap in heeft gestoken.  De 2 ‘jubilarissen’ waren Marian Leusink-Straatman en Gijs Krist.  Beiden hebben al 25 levensverhalen voor de website van Faces to Faces gemaakt. De organisatie vond dan ook dat daar even aandacht aan besteed moest worden, hetgeen ook een motivatie is voor de overige vrijwilligers. Zij  kregen een certificaat met de bijzonder coin.  Daarnaast werd er door Julie Allen een presentje uitgereikt aan Kim Huvenaars, Fred Hulsman en Gijs Krist namens de Dutch Liberation 2020 Canadian Society vanwege hun inzet voor deze organisatie. Lees hieronder verder. zie de foto’s

Voorzitter Alice van Bekkum vertelde: “Marian Leusink-Straatman is al bij ons vanaf het eerste uur en heeft met mij eigenlijk de eerste stappen gezet naar de huidige levensverhalen toen we net een stichting waren en we vanaf de grond een organisatie op moeten zetten. Als lid van het Research Team heeft Marian heeft nu 25 levensverhalen op haar naam staan en intussen zijn er nog een paar klaar en werkt ze nog aan meerdere verhalen. Zij heeft zich ook vol ingezet voor ons evenement “The Faces of Groesbeek”, samen met haar dochter Sietske die ook de verhalen van Marian in het Engels vertaald. Marian is een hele tijd administrator van onze Facebook pagina geweest. Marian is geboren in Groesbeek, waar haar ouders nog wonen, maar woont nu in Boxmeer.  Gijs Krist is lid van het Research Team sinds eind 2018,. Gijs krijgt nu ook de FTG coin voor zijn 25 mooie levensverhalen. Door Corona worden nu pas de coins uitgereikt, terwijl Gijs inmiddels al aan zijn 38e levensverhaal werkt. Gijs komt uit Heerewaarden en is ook journalist bij een lokale krant Het Carillion in Maasdriel. Gijs heeft zich, net als Marian, vol ingezet voor het fotoproject, voor zover zijn werk dat toeliet. Gijs helpt voornamelijk bij het samenstellen van verhalen van soldaten, waarvan al contact met familie is geweest, en waar het verhaal nog van moet worden geschreven. Hij heeft ons Instagram account opgezet en is tevens de beheerder”.