13 juli 2021

Afscheidsmusical groep 8B basisschool de Biezenkamp in Beek

Afscheidsmusical de Biezenkamp groep 8B

Nadat hun parallelklas 8A van basisschool de Biezenkamp de afscheidsmusical “Sabotage op het spoor” op maandagavond al voor ouders, broers en zussen had opgevoerd, was dinsdag 13 juli de beurt aan groep 8B om hun musical op te voeren in het Kulturhus te Beek. En dat deden ze met verve. Het enthousiasme spatte er bij deze groep van af en de hele musical liep gesmeerd. Na afloop van de musical werden de leerlingen, die allemaal voor het laatst op school zijn, toegesproken door hun leerkracht en door de directrice van de school, Jolanda Kleinjan. Alle leerlingen kregen drie bloemen die ze af mochten geven aan degene die hen erg dierbaar was, terwijl daarvan een voor de leerling zelf was. En menig leerling pinkte een traantje weg bij de gedachte dat ze nu voor het laatst op deze school waren. Zie de foto’s deel 1;  deel 2; deel 3 

Sabotage op het spoor!

Stoomtrein ‘De Arend’ komt na een flinke knal hortend en stotend tot stilstand. De vakantiegangers in de coupés buitelen over elkaar heen. AU!!! Gelukkig blijft het bij wat schrammen, maar de trein wil niet meer voor- of achteruit. Conducteur Dimitri neemt een besluit: ‘Iedereen uitstappen!’  De trein is gestrand in het piepkleine bergdorpje Bijster en het plaatselijke pension van eigenaresse Debbie Doordouwer heeft te weinig kamers om iedereen te kunnen herbergen. Wat een ramp! Het gros van de vakantiegangers moet de nacht noodgedwongen in de buitenlucht doorbrengen. Dan blijkt de voorraad kolen van de trein op mysterieuze wijze te zijn verdwenen én machinist Tony te zijn gedrogeerd. Hij valt om de haverklap in slaap en slaat alleen nog wartaal uit. Dat kan geen toeval zijn: iemand heeft de trein gesaboteerd! Maar wie? En waarom? Zelfs een groep zeer aanwezige commando’s weet niet hoe ze deze situatie kunnen oplossen. Er ontstaat een chaotische situatie waarin de gestrande reizigers allemaal hun eigen plan trekken. Chloé en Alexandra (van modehuis Exciting Shoes) proberen weg te komen om op tijd bij de presentatie van hun nieuwe schoenencollectie te zijn. Bodyguards Tiger en Woody proberen de identiteit van het meegereisde koningspaar Willy en Max geheim te houden en chef-kok Eddie Kokkerelli vraagt zich radeloos af hoe hij iedereen te eten moet gaan geven. Dit terwijl de altijd vrolijke zwervers Swieber en Swabber door alle chaos heen de lolbroek blijven uithangen. Is de situatie hopeloos? Het lijkt erop. Maar gelukkig blijkt er hulp onderweg van niemand minder dan Mees Blond (geheim agent 070) én zijn trouwe assistente Penny. Wordt de saboteur ontmaskerd? En lukt het iedereen om samen de trein weer op de rails te krijgen? Sabotage op het spoor! is een feelgoodmusical boordevol humor, grappige en stoere personages, spannende scènes en liedjes met pure hitpotentie. Er zijn geen hoofdrollen, zodat alle kinderen kunnen stralen!