13 juli 2021

Afscheidsmusical groep 8A basisschool de Biezenkamp in Beek

Afscheidsmusical groep 8A Biezenkamp Beek

Maandagavond was de afscheidsmusical, genaamd “Sabotage op het spoor”  van groep 8A van basisschool de Biezenkamp in Beek. De musical werd gehouden in de sportzaal van het Kulturhus en was alleen toegankelijk voor de ouders, broertjes en zusjes van de leerlingen. Voor diegenen, die er niet bij konden zijn is de gehele musical opgenomen door Marcel Vink. Sabotage op het spoor! is een feelgoodmusical boordevol humor, grappige en stoere personages, spannende scènes en liedjes met pure hitpotentie. zie de foto’s deel 1;  deel 2; deel 3. 

Korte inhoud van deze afscheidsmusical:

Stoomtrein ‘De Arend’ komt na een flinke knal hortend en stotend tot stilstand. De vakantiegangers in de coupés buitelen over elkaar heen. AU!!! Gelukkig blijft het bij wat schrammen, maar de trein wil niet meer voor- of achteruit. Conducteur Dimitri neemt een besluit: ‘Iedereen uitstappen!’ 

De trein is gestrand in het piepkleine bergdorpje Bijster en het plaatselijke pension van eigenaresse Debbie Doordouwer heeft te weinig kamers om iedereen te kunnen herbergen. Wat een ramp! Het gros van de vakantiegangers moet de nacht noodgedwongen in de buitenlucht doorbrengen.

Dan blijkt de voorraad kolen van de trein op mysterieuze wijze te zijn verdwenen én machinist Tony te zijn gedrogeerd. Hij valt om de haverklap in slaap en slaat alleen nog wartaal uit. Dat kan geen toeval zijn: iemand heeft de trein gesaboteerd! Maar wie? En waarom? Zelfs een groep zeer aanwezige commando’s weet niet hoe ze deze situatie kunnen oplossen.

Er ontstaat een chaotische situatie waarin de gestrande reizigers allemaal hun eigen plan trekken. Chloé en Alexandra (van modehuis Exciting Shoes) proberen weg te komen om op tijd bij de presentatie van hun nieuwe schoenencollectie te zijn. Bodyguards Tiger en Woody proberen de identiteit van het meegereisde koningspaar Willy en Max geheim te houden en chef-kok Eddie Kokkerelli vraagt zich radeloos af hoe hij iedereen te eten moet gaan geven. Dit terwijl de altijd vrolijke zwervers Swieber en Swabber door alle chaos heen de lolbroek blijven uithangen.

Is de situatie hopeloos? Het lijkt erop. Maar gelukkig blijkt er hulp onderweg van niemand minder dan Mees Blond (geheim agent 070) én zijn trouwe assistente Penny. Wordt de saboteur ontmaskerd? En lukt het iedereen om samen de trein weer op de rails te krijgen?

Sabotage op het spoor! is een feelgoodmusical boordevol humor, grappige en stoere personages, spannende scènes en liedjes met pure hitpotentie. Er zijn geen hoofdrollen, zodat alle kinderen kunnen stralen!