1 juli 2021

Zeepkisten testen in Groesbeek.

Een van de zelfgebouwde zeepkisten gaat van start

Woensdag 30 juni was de dag waar de leerlingen van het Montessori-college Groesbeek/Nijmegen, het Pro-College Nijmegen,  ROC- Creatieve Technologie en Werktuigbouwkunde en AGORA 10-15 naar toe hebben geleefd dit schooljaar. Toen er eind 2020 bekend werd dat er in 2021 een zeepkistenrace zou komen in Groesbeek zijn deze leerlingen en studenten meteen gestart met het bedenken, ontwerpen en  bouwen van professionele zeepkisten. Onderling werd er veel samengewerkt tussen de 4 Technische scholen. Dit mede te danken aan de 3 enthousiaste  docenten van de verschillende opleidingen.  Sam , Chris en Max zijn alle drie gedreven in de techniek maar ook zeker in het begeleiden, coachen en enthousiasmeren van hun leerlingen. Vanuit de werkgroep: Sterk-Techniek Regio Nijmegen werd dit project uitgewerkt en er zou zelfs een aparte klasse ( De Sterk-Techniek Trofee ! ) worden toegevoegd aan de geplande zeepkistenrace in Groesbeek. Helaas werd deze race verplaatst naar 2022 door ons allemaal bekende reden. Maar wat doe je dan aan het eind van het schooljaar?  . zie de foto’s 

Dan gaan we zelf op zoek naar een locatie en gaan we onze zeepkisten testen. 30-juni was het zover. Meer dan 20 zeepkisten waren er aanwezig. Na een uitgebreide technische keuring met betrekking tot remmen, stuurinrichting, veiligheid, constructie , laswerk en montage werden er in totaal 4 testen gehouden. Remtest , slalom , snelheid en zelfs een pitstop waar er zo snel mogelijk een wiel moest worden gewisseld. Alle zeepkisten zijn heel gebleven en er waren geen ongelukken, al lag de snelheid wel behoorlijk hoog. Natuurlijk hebben de studenten gebruik gemaakt van de gelegenheid om afstellingen uit te voeren aan remmen, vering en besturing, wat natuurlijk erg leerzaam was voor de studenten. We kunnen zeggen dat het een geslaagde leerzame en gezellige middag was, welke afgesloten werd op het terras van de ijsboerderij Foxhill. Nu maar hopen dat het volgend jaar wel doorgaat want  wij er helemaal klaar voor. Tekst Max Wagener