27 juni 2021

“Stormschade” in Beek

De vrijwillige brandweer van Ubbergen in actie voor een afgebroken boom.

Een afgebroken boom heeft zaterdagmiddag de vrijwillige brandweer van Beek urenlang bezig gehouden. De brandweer kreeg een melding van stormschade op de Nieuwe Holleweg in Beek. Ter plaatse bleek dat een boom op het terrein van het voormalige klooster de Kitselenberg was afgebroken en in haar val een deel van een tweede boom had meegenomen, waardoor zowel de Nieuwe Holleweg als de Westerbergweg volledig geblokkeerd werden.  Frappant aan dit gebeuren was dat het deze middag nagenoeg windstil was. Omdat een deel van de boom weer in een andere boom was blijven hangen werd ook de hoogwerker opgeroepen van de brandweer uit Groesbeek, welke op dat ogenblik bij de brandweer in Nijmegen stond, omdat de eigen hoogwerker in onderhoud was.  Met behulp van deze hoogwerker kon ook het hoogste deel bereikt worden. Alles bij elkaar was het voor de brandweermensen in hun brandweerpakken een behoorlijke klus op deze warme dag. Zie de foto’s