25 januari 2021

Noodbevel voor de dorpen Groesbeek en de Horst

Als je denkt dat het haast niet gekker kan dan blijkt dat toch ineens wel te kunnen. Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal heeft een noodbevel uitgevaardigd voor de dorpen Groesbeek en De Horst in de gemeente Berg en Dal omdat er via sociale media meldingen waren binnengekomen dat men wilde gaan relschoppen. Een van de meldingen was het in brand steken van het Montessori College, plunderen bij de Jan Linders en het bestormen van het gemeentehuis. Die oproepen op verschillende sociale media hebben maandagavond geleid tot een extra inzet van de politie in en om het centrum van Groesbeek. De politie is in ieder geval aanwezig op de toegangswegen naar Groesbeek, terwijl ook in het centrum extra politie present is. Via Telegram wordt de oproep gedaan om naar het Montessori College aan de Spoorlaan te komen, om vandaar het centrum van Groesbeek in te gaan. De school ligt tegenover een Aldi en een Jan Linders en op luttele honderden meters van het gemeentehuis. Iedereen die niets in Groesbeek te zoeken heeft wordt door de politie tegengehouden. Ook burgemeester Bruls heeft een noodbevel afgekondigd voor de binnenstad van Nijmegen. Mensen die niet in het centrum hoeven te zijn, zullen worden weggestuurd. Ook is er extra politie aanwezig voor handhaving.