29 november 2020

Paul en Riet Haukes 60 jaar geleden koningspaar schutterij EMM Kekerdom

Paul en Riet Haukes

Op zaterdag 28 november heeft een delegatie van Schutterij EMM Kekerdom een bezoek gebracht bij Paul en Riet Haukes. Het was 60 jaar geleden dat zij koningspaar waren. Sinds dit jaar heeft de schutterij een nieuwe rubriek “Lang geleden, niet vergeten”. Hier worden koningsparen in het zonnetje gezet die 50 of 60 geleden koningspaar waren. Paul schoot op 28 augustus 1960 koning en was nog niet getrouwd met Riet. Hij was de jongste van de familie Haukes en een vijftal broers hebben ook koning geschoten. Dit waren: Joep, Johan, Thomas, Gerrit en Herman. Riet had speciaal voor deze middag het fotoalbum van 60 jaar terug opgezocht en wij hebben dit gezamenlijk bekeken. Uiteraard kwamen er nog mooie verhalen naar boven. Namens EMM ontvingen Paul en Riet een foto in een lijst van hen op de dag dat Riet als koningin werd geïnstalleerd. Verder een bos bloemen en wat lekkernijen. Schutterij EMM bedanken Paul en Riet voor de gastvrijheid. Foto: Jan van Haaren.