14 mei 2024

Expositie Anja Middelkoop in Zalmkerkje in Millingen

Expositie van Anja Middelkoop.
Het gehele Pinksterweekend, 18, 19 en 20 mei is het Zalmpodium aan de Zalmstraat 8 in Millingen aan de Rijn gevuld met werk van Anja Middelkoop. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De Millingse Anja Middelkoop is in kunstlievende kringen bekend als motor achter tal van kunstzinnige projecten zoals: Kunst in de Telpost, Zomerverschijnselen, Rivieren Langs de Verzen, Riverdate, Zinbeelden, Exoten in de Rijn, Beelden op de Kaart en het Bunderbos. Anja is gedreven door de kunst, zou je kunnen stellen. Nu is er tijd voor eigen werk. Anja maakt objecten en schilderijen. De assemblages zijn opgebouwd met voorwerpen die al een eerder leven hebben gehad. Nummers van het psalmen-en gezangenbord, houten haringen, een oud springtouw, een handbijbel en een kromme meetlat. Behoedzaam, met respect voor de geschiedenis van de materialen, verdeelt zij, zoals een regisseur, de rollen opnieuw. Ook de schilderijen worden op deze wijze gemaakt. Het is zoeken, kijken, uitproberen en verbinden. In het kerkje aan de Rijndijk laten de twee kunstvormen zich goed combineren en maken dat je blijft herkennen en ontdekken.