13 mei 2024

Onthulling Willem Spannbankje in Millingen aan de Rijn.

Vorig jaar, bij een uitgestelde jubileumfeest van de Heemkundekring de Duffelt door corona, kreeg Pater Willem Spann een bordje wat geplaatst zou worden op een bankje in Millingen. Willem was de grote drijvende kracht om te komen tot een Heemkundekring in het gebied van de Duffelt. Op 31 maart 1970 werd de Nederlandse afdeling opgericht, in 1980 de Duitse zustervereniging. Vorig jaar al had de Heemkundekring een bankje op het oog bij de Zalmstraat, maar de reconstructie van de straat duurde langer dan verwacht. Nu op zondag 12 mei, kon het er toch van komen. In aanwezigheid van een aantal leden, de zussen, de broer en schoonzus van pater Spann ,het bestuur  en wethouder Alex Ten Westeneind is het bankje door Willem  en zus Erna in gebruik genomen. Het staat op een mooi plekje, zicht op de put die ontdekt werd bij de reconstructie van de Zalmstraat  en mooi is opgemetseld door de gemeente, en het Zalmkerkje. Willem zet zich tot de dag van vandaag nog steeds in voor ‘zijn’ Heemkundekring. Een eerbetoon voor 54 jaar inzet is dan ook meer dan verdiend, een bankje in zijn dorp Millingen! Namens de Heemkundekring: Miengske Borremans. zie de foto’s