5 november 2020

“Groeten uit Berg en Dal” nu bij NENINI in Beek.

Corien (li) en Ineke bij de plaatjes

Bij NENINI aan de Rijksstraatweg in Beek is spontaan een ruilbeurs en uitgifteplek ontstaan van de plaatjes van het door de Plussupermarkt van Nico de Witt uitgegeven boek “De groeten uit Berg en Dal”. Deze actie is inmiddels afgelopen maar bij Nenini leeft het nog volop. Corien en Ineke legden zelf hun dubbele plaatjes in de winkel en na korte tijd deden hun klanten dat ook en zo begon de ruilactie. De mensen vonden het fijn om hun plaatjes te delen en daarbij even een praatje te maken. Het nieuws verspreidde zich vanzelf in het dorp en in de omgeving en nu komen de mensen speciaal voor de plaatjes naar hun bedrijf in Beek. Er ontstonden heel leuke gesprekken aan de ruiltafel terwijl de mensen  ze spontaan gingen ordenen en sommige gooide ze weer in de war. Corien heeft intussen heel wat tijd doorgebracht om structuur te krijgen šŸ™‚ Het ging als lopend vuurtje, er werd volop verzameld voor oma, oom, buurvrouw enz. . Mensen wipten soms dagelijks even binnen. Het werd zo een gezellig sociaal gebeuren, hetgeen ook helemaal bij Rijksstraatweg 307 in Beek past. Ineke en Corien denken nu dat het onderhand wel teneinde gaat lopen maar wie nog wat zoekt kan gewoon kan gewoon langskomen.