5 november 2020

Lijnbus van Breng rijdt zich vast in dorp Ooij.

De bestuurder van lijnbus 80 van Breng heeft zich donderdagavond vergist en is met de bus de omleidingsroute door het dorp gaan rijden i.p.v. rechtdoor over de St. Hubertusweg te rijden. Daar volgde hij de omleidingsroute 4.  Nadat hij voorbij dorpshuis de Sprong was gereden vervolgde hij zijn weg richting Prinses Beatrixstraat om vervolgens rechtsaf voor de basisschool langs te rijden. Daarbij sneuvelden een paar schoolzone palen. Voorbij de school stond het bord met de omleiding 4 richting Prinses Irenestraat. Deze route werkte tot voor kort, omdat men zo op het nog niet opengebroken deel van de Nassaustraat uit kwam, ware het niet, dat er inmiddels ook al werkzaamheden waren op het deel tussen de Prinses Irenestraat en de Marialaan en daar was geen ruimte voor de bus. Deze moest vervolgens achteruit de Prinses Irenestraat in, waarbij diverse “hulptroepen” werden ingeschakeld. Na ongeveer een uur lukte het om de bus weer buiten het dorp te krijgen.