7 juli 2020

Eindmusical groep 8 Basisschool Opweg in Ooij

Eindmusical basisschool Opweg

Groep acht van Basisschool Op Weg in Ooij nam dinsdag 7 juli afscheid  van hun school met de opvoering van de eindmusical: โ€œ De diamantroofโ€. Voor het eerst sinds jaren werd deze musical alleen voor de andere leerlingen van de school gespeeld in dorpshuis de Sprong. Dit alles had te maken met de Corona perikelen. Dit gebeurde met een morgen voorstelling en een middagvoorstelling. In normale jaren volgt dan ook nog een aantal voorstellingen voor de familieleden, maar dat ging dit jaar niet door. Van de musical werd een filmopname gemaakt, zodat de ouders van de leerlingen deze op een later tijdstip thuis kunnen bekijken. zie de foto’s deel 1;  deel 2 

De diamantroof!

De vondst van een bijzondere geluksdiamant zorgt voor spanning en sensatie! Korte inhoud:

De familie Weiland heeft een oud museum gekocht voor maar โ‚ฌ1,-. Maar al snel blijkt dit buitenkansje een enorme miskoop. Het museum is een bouwval en de collectie bestaat uit enkel oude troep! 

            De doorgewinterde familie Weiland gaat desondanks aan de slag met het opknappen van het museum รฉn verzint van alles om de oude spullen weg te kunnen zetten als waardevolle museumobjecten. Ze missen alleen nog een topstuk.

            Dan helpt het toeval een handje: ze vinden tussen alle troep een kostbaar doosje waar een diamant in zit. Het blijkt een verloren gewaande geluksdiamant te zijn. De vondst is groot nieuws! Iedereen wil de diamant komen bekijken: de pers stroomt toe, modehuis Happy Diamonds heeft interesse en zelfs autocoureurs Max Verstapel en Sebastiaan Ventiel komen een kijkje nemen. 

            Helaas trekt de diamant ook andere bezoekers: inbrekersbende De Brede Jongens en de zojuist vrijgekomen internationale diamantdieven George en Julia Getaway! Ai! Ondanks het overhaast ingehuurde beveiligingsbedrijf C.O.P.S. blijkt de beveiliging van het museum zo lek als een mandje. De diamant is simpelweg niet veilig en niemand lijkt te vertrouwen. Want wat als…? Wat als DE DIEF toeslaat?!!