24 juni 2020

Jan en Ger Vink uit Leuth 60 jaar getrouwd.

Het diamanten bruidspaar Jan en Ger Vink

Op dinsdag 23 juni waren Jan (84) en Ger Vink-Heijmink (82) uit de Margrietstraat in Leuth 60 jaar getrouwd.  Normaal zou de burgemeester daar op bezoek komen om hen te feliciteren maar door deze bijzondere Coronatijd ging dat niet door. Wel heeft hij een felicitatie en bloemetje namens de gemeente Berg en Dal gestuurd. Ook kwamen er felicitaties van koning Willem Alexander en de Commissaris der Koning van Gelderland,  John Berends. ’s Avonds zouden ze een feest hebben in de Thornsche Molen te Persingen maar dat is uitgesteld naar eind juli, als er weer meer mogelijkheden zijn. Jan Vink was in zijn werkzame leven elektronicus bij Philips, waar hij o.a. het onderhoud deed aan de computer gestuurde apparaten. Toen er een dip in die industrie kwam, mocht hij al op zijn 54e met vervroegd pensioen. Maar stilzitten was niets voor hem. Hij zat volop in het vrijwilligerswerk, met een fantastische vrouw achter hem die dat faciliteerde. Zo zat hij bijv. 25 jaar in het hoofdbestuur van de NGS (sportmassage) , was 10 jaar voorzitter en nog een tijdje Europees voorzitter, Daarbij deed hij veel voor schutterij de Vriendenkring in Leuth, waarvan hij ook koning en keizer is geweest. Enkele jaren geleden kreeg hij daarvoor nog een onderscheiding van de Federatie. Ook bij VVLK en DES in Leuth was hij actief. Bij die laatste club was hij 5 jaar voorzitter. Zijn vrouw Ger was er ook veel bij betrokken, maar eerst werkte ze voornamelijk als huishoudelijke hulp, o.a. bij burgemeester Hermsen. Na hun huwelijk verzorgde ze als pedicure heel veel voeten in de Ooijpolder. Maar ook het vrijwilligerswerk was haar niet vreemd.  Ze zat o.a. in het bestuur van de Vrouwenbeweging, bij de Kakatoe en deed werkzaamheden in de kerk, zoals het poetsen en het bloemschikken. En beiden zijn nog steeds actief. Jan is Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het diamanten bruidspaar woonde na hun trouwen ( Ger kwam uit Millingen en Jan uit Leuth) 3 jaar boven “de Vink”in Ooij en daarna 57 jaar in de Margrietstraat in Leuth.  De Vink in Ooij was toen pas gebouwd en onder was een winkeltje, waar ze regelmatig de klanten bediende.  Gelukkig werd er toen geen snoep van 1 cent verkocht maar begon het bij 5 cent. Anders had ze elke keer voor 1 cent naar beneden gemoeten, zo zei ze. Samen hebben ze twee zonen en een dochter en 8 kleinkinderen, 4 jongens en 4 meisjes. Het paar trouwde in het gemeentehuis van Millingen en daarna op 28 juli 1960 voor de kerk. Voor 1 juli trouwen leverde toen nog een belastingvoordeel op. Ger en Jan, van harte gefeliciteerd!