24 juni 2020

Kookhus in Leuth stopt na 5 jaar.

Vorige week kregen alle vaste bezoekers van ’t Kookhus in Leuth een brief in de bus met de mededeling dat ’t Kookhus stopt met zijn activiteiten:
“We vinden het ontzettend spijtig dit besluit te moeten nemen en snappen
ook heel goed dat dit geen leuk bericht is voor u als vaste bezoeker.” Sinds januari 2015, dus ruim 5 jaar, werd er met ontzettend veel plezier elke week in het Kulturhus een maaltijd bereid en telkens waren de koks erg trots hoe daarmee de gasten konden worden verrast. Bijna deze hele periode hebben met name Neeltje en Eef als vrijwilliger hard gewerkt om
dit steeds weer voor elkaar te krijgen, maar nu hebben zij te kennen gegeven dat het te veel energie kost om dit nog langer te doen. Gedurende de hele periode is er ook regelmatig geprobeerd andere mensen te vinden die hen zouden kunnen ondersteunen of het werk konden overnemen;  helaas is dat niet gelukt. Natuurlijk was er nu en dan wel hulp van anderen, maar het is niet mogelijk gebleken mensen te vinden op wie structureel een beroep kan worden gedaan om te koken. Daardoor kan er niet meer worden gegarandeerd dat er wekelijks een verantwoorde maaltijd wordt geserveerd. Helaas moest er daarom worden besloten om te stoppen en dat
was geen gemakkelijk besluit, omdat hiermee veel mensen worden  teleurgesteld. Ergens in dit najaar, als de coronamaatregelen het weer toelaten, zal er nog een bijeenkomst worden georganiseerd in het Kulturhus om met elkaar afscheid te kunnen nemen van elkaar en van ‘t Kookhus.