23 mei 2020

Bosbrand in Groesbeek

De brandweer is actief in het bos van Groesbeek. Foto Waldie Rutten

Een hardnekkige bosbrand heeft vrijdagmiddag de brandweer van Groesbeek, alsmede die van Ubbergen, Malden  en Nijmegen urenlang bezig gehouden in de buurt van de Biesseltsebaan. Het duurde even voordat de gealarmeerde brandweer de brand kon vinden, omdat dit midden in een bosperceel lag. De brandweer van Ubbergen en Nijmegen zorgden voor voldoende watertoevoer. In totaal was ruim 30.000 liter water nodig om de brand, die ook ondergronds woekerde, te blussen. In totaal is zo’n 1500 vierkante meter bos verloren gegaan. Een oorzaak is nog niet bekend. Rond 20.30 uur was men de brand meester maar het nablussen duurde nog geruime tijd Ook zaterdagmorgen was de brandweer daar nog actief. Waldie Rutten maakte de foto’s. ZIE DE FOTO’S