13 mei 2020

Uitvaart Wim van Schayik in Langenboom.

De Rijkspolitieporsche gaat vooraf aan de rouwstoet in Langenboom.

Vandaag een bijzondere dag. De uitvaart van de grondlegger van het Museum voor Nostalgie en Techniek in het Brabantse Langenboom, Wim van Schayik. In dit museum is ook mijn politiemuseum gevestigd. Hij had zich erg ingezet om een Rijkspolitieporsche in het museum te krijgen en dat is gelukt. Helaas heeft hij dat nog maar kort mogen meemaken. De Porsche, de 12 78 , met als bemanning de oud-AVD collega’s de Winter en Dröge hebben de stoet naar het crematorium in Uden begeleid. De stoet stond enkele keren in Langenboom stil, waarbij de belangstellenden langs de kant werden toegesproken en bedankt door Frans van Schayik, de zoon en de huidige voorzitter van de Stichting, waartoe het museum behoort. Dat hij moge rusten in vrede. Hij was een geweldig man.