13 mei 2020

Kibbeling voor gasten “Inloop en Ontmoeting” in de gemeente Berg en Dal

De overhandiging van de Kibbeling in Groesbeek door de Urker vishandel aan Ester (l) en Paulien.

In de dorpshuizen in de gemeente Berg en Dal vindt op veel plaatsen wekelijks een aantal keer inloop en ontmoeting plaats. Nu is dat door Corona niet mogelijk. Forte welzijn heeft in Beek, Berg en Dal en Ooij het initiatief genomen om samen met medewerkers en vrijwilligers te gaan koken voor de alleenstaanden die normaal aansluiten bij de inloop. We zijn gestart met 20 maaltijden en zitten eind april 3 keer per week rond de 36 maaltijden. Het bedenken van lekkere verse en gezonde maaltijden binnen budget vraagt best wat puzzelwerk. We zijn daarom ontzettend blij en dankbaar met het aanbod van Urker visspecialiteiten Groesbeek die voor 40 personen kibbeling willen sponsoren! Samen kunnen we meer! Naast het feit dat mensen een warme maaltijd krijgen worden ze ook 3 keer per week gezien. Mensen die geen maaltijd afnemen worden gebeld door de medewerkers van de inloop en opbouwwerk Forte Welzijn.