17 februari 2020

Optreden Zalmpodium Folkgroep Boanna Boyne

Optreden Zalmpodium Folkgroep Boanna Boyne

Op zondag 16 februari trad de folkgroep Boanna Boyne op in het Zalmkerkje aan de Zalmstraat in Millingen aan de Rijn. Boanna Boyne is een nieuwe folkgroep uit de regio Nijmegen-Achterhoek. Ze zijn begonnen met het spelen van traditionele, Ierse folkmuziek maar zij hebben zich inmiddels ontwikkeld tot een groep die ook muzikale uitstapjes maakt naar andere Keltische streken. Ook spelen zij diverse eigen nummers. Fraaie ballades worden afgewisseld met gezellige pubsongs, verstilde harpmelodieƫn en flitsende accordeondeunen. Hun instrumentarium bestaat uit: harp,gitaar, bouzouki, klarinet, accordeon, mondharmonica, tinwhistle en verschillende percussie-instrumenten.Bovendien zingen alle bandleden, zodat soms vijfstemmig gezongen wordt. De groepsnaam komt van de godin Boanna van de Ierse rivier de Boyne. Zij is de moeder van Angus, de god van de jeugd, liefde en de dichtkunst. Foto: Erik Hell (BD1). zie film BD1