23 september 2019

Gemeente Berg en Dal zoekt lokale producenten voor sap, bier en wijn

De gemeente Berg en Dal wil vanaf 1 december 2019 bij gemeentelijke bijeenkomsten en evenementen alleen nog lokale sap, bier en wijn schenken. De gemeente roept lokale producenten die de drank aan de gemeente willen leveren op om zich voor 7 oktober in te schrijven in het Bedrijvenregister via de website www.bergendal.nl. Producenten kunnen op 1 of meerdere categorieën inschrijven. De gemeente vraagt producenten die zich voor 7 oktober hebben ingeschreven om een offerte uit te brengen. Die offerte wordt op verschillende punten beoordeeld, waaronder prijs en smaak. De gemeente Berg en Dal is trots op haar streekproducten. Het inkopen van lokaal geproduceerde drank sluit goed aan bij haar doelstellingen: het stimuleren van lokaal ondernemerschap en het versterken van de korte voedselketen (weinig tussenstappen
producent en de klant). Een korte voedselketen draagt weer bij aan duurzaamheid omdat er dan ook minder vervoer en koeling nodig is.