23 september 2019

Presentatie ‘Nijntje git fie-tse’ in et Millings.

Elly Koenders leest voor in Gasthuis Sint Jan de Deo.

Op maandagmorgen 23 september vond de boekpresentatie plaats van Nijntje in het Millings. Het boekje is één van de klassiekers in de wereldberoemde reeks van Dick Bruna. Het gaat over de wens van nijntje om later te gaan fietsen: laoter as ik groot zie, doch nijntje op un da-g, goj ik un fie-ts toch ma-ke, ik ho-p da da dan mag. De presentatie was in handen van Ton van Raaij. De vertaling is gemaakt door Marcel Koenders, initiatiefnemer van Millings Nijntje en Theo Vermeulen, deskundige op het gebied van het Millings. De feestelijke presentatie van Nijntje git fie-tse in et millings vond plaats in Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen aan de Rijn. Er werd voorgelezen door Elly Koenders en de eerste exemplaren werden overhandigd aan het jongste kind uit de groep 1/2 van de St. Martinusschool Lily Warmels en de oudste aanwezige bewoner Tonia Egberts. Het boek is vanaf 23 september onder andere te koop bij Primera Millingen en bij Uitgeverij Bornmeer. Een initiatief dat ondersteund wordt door de stichting het Millings Jaarboek. zie de foto’s.