20 augustus 2019

Schottheide (Dld) heeft nieuwe schutterskoning.

Het koningspaar en jeugdkoningspaar worden toegesproken door burgemeester Steins.

Het dorp Schottheide,  in onze Duitse buurgemeente Kranenburg,  hield dit weekend haar jaarlijkse kermis. De maandag stond in het teken van de schutterij. BSV Schottheide e.V. 1925. Diverse schutterijen uit de buurdorpen (Kranenburg, Frasselt en Donsbrüggen) waren aanwezig om vervolgens getuige te zijn van het aantreden (Proclamation) van de nieuwe koning Geert Hartemink, die samen met zijn vrouw Nicole het nieuwe koningspaar vormt. Zij volgden het oude koningspaar Norbert de Eerste en Sylvia de Eerste op.  Bij de jeugd werd Moritz Daams  als de nieuwe jeugdprins  geïnstalleerd. Hij wordt begeleid door Ida Bossch. Daarbij heeft Schottheide ook nog een “Schulerprinz”, die ook deze avond geïnstalleerd werd. Dit is Jiri van Steenis, die zijn zus Lilli van Steenis opvolgde waardoor die titel in de familie is gebleven. Tevens werden 4 leden van de schutterij (Ludwig Borgman en Günther Pellen 50 jaar lid en Helmut Lankhorst en Hans Joseph Krüss 40 jaar lid) gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap en werd Gerhard Jansen benoemd tot “Ehrenhauptmann”. De muziek tijdens deze avond werd verzorgd door het orkest Sunset. Het was mooi om te zien hoe men hier in Schottheide tradities en waarden lieten zien en hoe belangrijk deze zijn voor een gemeenschap. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Een prachtige happening in een klein dorp. Op zondag had de dorpsgemeenschap al feest gevierd met het jaarlijkse “Bayerischer Frühschoppen”, waarbij het merendeel van de bezoekers op passende wijze was gekleed. zie de foto’s deel 1deel 2;  deel 3