1 juli 2019

50 jaar de Hofbrouwers

De jubilerende Hofbrouwers. Wim van het Erve ontbreekt op de foto

Het koor “de Hofbrouwers” uit Beek. o.l.v. dirigent Geert Kummeling vierde zondag 30 juni bij “Huize Eland” aan de Rijksstraatweg in Beek haar 50e verjaardag met o.a. een receptie en huldiging van twee koorleden van het eerste uur, Wim van het Erve en Wim Oosterhout.Het koor werd op 11 januari 1969 opgericht tijdens een pronkzittingsavond in het zgn opkamertje in de Vluchtheuvel te Beek. Dat was het prinsenjaar van wijlen Jan Meijer, die later ook beschermheer en voorzitter van het koor is geworden. Toon Arts werd de dirigent en deze werd later opgevolgd door Toine Grauwmans, Harrie Jansen, Johan Arts en Cor Voorsluis.  zie de foto’s.

De leden van het koor bestonden door de tijd uit mannen met diverse beroepen, van bakker tot melkboer, van politieman tot fotograaf, van gemeenteambtenaar tot begrafenisondernemer enz. Ze hebben kerkdiensten verzorgd, hebben gezongen op pronkzittingen in binnen en buitenland. Ze waren cowboys, Kozakken en matrozen en in de periode 1994 tot 2007 heeft het koor ook nog een actgroep gehad onder leiding van Marian van Gerven. Van wielrenners tot hondenvoerzak, ze zijn het allemaal geweest. Ooit hebben ze meegedaan aan “De Dag van het Levenslied”en behaalden de publieksprijs. Heden ten dage treedt het koor vooral op bij verpleeghuizen en ouderenbonden. Daarbij ook op de sociale avonden van CV de Blauwe Schuit in Nijmegen, waar ze al 30 jaar hun liederen ten gehore brengen. De voorzitter van de Blauwe Schuit was op de receptie aanwezig en had voor alle koorleden een onderscheiding van de carnavalsvereniging.