22 mei 2019

Informatieavond wateroverlast Breedeweg

Persbericht van de gemeente Berg en Dal. Wat is er al gebeurd om wateroverlast in Breedeweg te verminderen? En welke stappen gaan de gemeente Berg en Dal en Waterschap Rivierenland de komende periode zetten? Wat vinden inwoners van deze plannen? En wat kunnen ze zelf doen om wateroverlast aan te pakken? Deze vragen komen aan bod tijdens de informatieavond voor inwoners van Breedeweg op maandag 27 mei 2019 in Zalencentrum De Sleutel, Bredeweg 71, Breedeweg, van 19:30 tot 21:00 uur voor inwoners van Breedeweg. De avond zal er als volgt uitzien.
Wethouder Sylvia Fleuren opent de avond. Daarna volgt een inhoudelijke toelichting door de senior rioolbeheerder van de gemeente Berg en Dal, Maaike Klomp. Vervolgens vinden er tafelgesprekken plaats met de aanwezigen. Aan tafels wordt met inwoners gesproken over mogelijke maatregelen en wat zij zelf kunnen doen om wateroverlast aan te pakken. Wat zijn hun ideeën en wat hebben ze nodig om deze uit te voeren?
Aanpak wateroverlast gemeente Berg en Dal. Extreme regenval zorgt voor wateroverlast op verschillende locaties binnen de gemeente Berg en Dal. Wateroverlast helemaal voorkomen kan niet, verminderen kan wel. De gemeente en Waterschap Rivierenland gaan de komende periode samen met inwoners wateroverlast aanpakken. We beginnen in Breedeweg. Andere overlastlocaties volgen daarna.
___________________________________________________________________