7 oktober 2018

8ste  lustrumviering van bridgeclub Hoog-Laag : Grande Spectacle !

Geheel in Franse sfeer werd op  zaterdag 6 oktober 2018 het 8ste lustrum gevierd van de bridgeclub Hoog Laag . Het werd een daverend succes! De Sprong in Ooij was omgetoverd in een Franse taverne compleet met “bic et brac” en een wijnproeverij. De Franse sfeer werd bij binnenkomst behalve door de inrichting van de zaal al gevoeld door de Franse kleding van de leden, het opspelden van de Franse rozetten en de Franse chansons uitgevoerd door Maria Barth en Harrie Lindeman.  In de openingsrede van de voorzitter werden de leden van het eerste uur, Elly en Servaas Notermans, Hanneke Daniels, Yvonne van Grol, An Lamers, Carry Hoge, Jacques Denie en Allied Gruythuisen speciaal geëerd voor hun 40 jarige trouw aan de club. Allied Gruythuizen kreeg daarbij de titel Grande Dame van Hoog en Laag, gezien haar kracht om telkens na tegenslagen weer terug te komen op de clubavonden. Wil Tissen was in de ALV van september benoemd tot Lid van Verdienste. Helaas was zij verhinderd om de hierbij horende oorkonde op dit lustrumfeest in ontvangst te nemen. Deze uitreiking zal later plaatsvinden.  zie de foto’s deel 1deel 2;  deel 3

Na de opening trad het clubkoor Harten Vrouwen op met een swingende medley van op Franse melodie gebaseerde bridge- en clubchansons. Het koor werd met verve en enthousiasme gedirigeerd door Maria Barth, Harrie Lindeman verzorgde de muzikale begeleiding op accordeon

Natuurlijk werd er ook gebridged in drie lijnen: de Parijse Chique, de Bordeaux Drinkers en de Escargots Eters. Na twee van de vijf ronden werd het bridgen onderbroken door een heerlijke Franse lunch, uitstekend verzorgd door kok en bediening van de Sprong. Bij de prijsuitreiking trad het koor Harten Vrouwen opnieuw op met een aantal andere nummers uit hun repertoire. De prijswinnaars gingen met een knapzak op hun rug onder luid applaus en het daglied zingend terug naar hun plaats. De prijzen werden beschikbaar gesteeld door de SPAR uit de Ooij, Plus Markt in Beek, Thornse Molen, Hennie en Henk Andringa

Namens alle leden bedankte de voorzitter ter afsluiting de leden van de Lustrumcommissie Engelien van Benthem, Els van het Erve, Theo Rutjes en Geert Seegers voor de voorbereiding en organisatie van dit geweldige feest.

Chapeau !! Chapeau!!

Na afloop werd er nog gezellig nagepraat en geproefd van de Franse wijn en Franse kaas. Ook werden de eerste gedachten al geformuleerd voor het volgend lustrum! Wie nog geen lid is en daar bij wil zijn wordt van harte uitgenodigd om lid van de bridgeclub Hoog Laag te worden. (mail naar gerardvanheterve@upcmail.nl )