12 augustus 2018

Andre Jansen nieuwe koning St. Hubertus in De Horst

GROESBEEK-DE HORST – In het jubileumjaar van schuttersvereniging St. Hubertus in Groesbeek-De Horst is Andre Jansen de nieuwe koning geworden.St. Hubertus heeft 250 leden en viert dit jaar haar 90e verjaardag. Het Koningschieten had dus een extra feestelijk tintje, maar leek wel op een blamage af te stevenen. Rond de klok van 19:00 uur begon de wedstrijd. De kandidaten voor dit jaar waren Twan Tax, Andre Jansen, Truus Peters en Jeu de Ruyter. Het vinden van deze kandidaten ging niet zonder slag of stoot, want aanvankelijk had niemand zich aangemeld. De aanwezige leden werden zondagavond naar binnen geroepen voor topoverleg met de voorzitter, waarna de vier leden zich kandidaat stelden.  Vorig jaar speelde dit scenario zich ook al af. Uiteindelijk meldden vijf kandidaten zich toen aan aan en werd Han Theunissen na 54 schoten koning. Het duel van dit jaar was na 110 schoten beslist. Dat was overigens iets sneller dan in 2016, toen Frans Theunissen 138 schoten had om koning te worden. Diny de Bruin-Muskens was toen zijn tegenstander. Het aantal van 138 schoten is nog steeds het record. Die wedstrijd duurde, mede ook vanwege slechte weersomstandigheden, drie uur. Jansen zwaait nu de scepter tijdens de kermis in het kerkdorp. Bij de jeugd werd Tim Rutten koning, na 202 schoten. Tekst en foto De Groesbeek.nl