29 januari 2018

Ook Berg en Dal heeft BuurtWhatsapp.

Burgemeester Mark Slinkman onthulde maandagmorgen samen met het D’66 carrousellid Mark Franssen aan de Molenbosweg in Berg en Dal één van de borden van de BuurtWhatsapp van Berg en Dal . In het dorp zijn 4 buurtWhatapps-groepen actief. Eigenlijk hadden de beheerders van deze groepen hier bij moeten zijn maar 1 van hen had zich afgemeld en de andere 3 schitterden door afwezigheid. Dat was jammer.  Burgemeester Slinkman was niettemin tevreden.  Een groot gedeelte van Berg en Dal is nu aangesloten op WhatsApp buurtpreventie, aldus de burgemeester. Middels deze buurtapp kunnen bewoners elkaar waarschuwen als ze iets opmerkelijks zien. Ervaringen elders hebben geleerd dat bijvoorbeeld het aantal woninginbraken flink daalt nadat er een buurtapp in gebruik is genomen. De meeste kernen van de gemeente Berg en Dal zijn nu aangesloten op de BuurtWhatsapp. Alleen Ubbergen en Heilig Landstichting ontbreken nog. Maar ook zij zullen spoedig volgen. Volgens de burgemeester zijn de aantallen inbraken in de gemeente Berg en Dal sterk gedaald, maar dat neemt die weg dat er toch nog regelmatig ingebroken wordt, zoals onlangs nog in Berg en Dal.  Hij wil daarom nog meer aan preventie gaan doen en voorlichting gaan geven over o.a. goed hang- en sluitwerk.