5 januari 2018

Wateroverlast bij dierenweide Groesbeek na regenbuien

GROESBEEK –  Bij de vernieuwde dierenweide aan de Kerkstraat in Groesbeek lijken problemen te ontstaan na regenbuien. Naast de gerealiseerde vijver ligt er veel water en is er sprake van modder in de weide. Omwonenden maken zich zorgen over het welzijn van de beesten, die in de problemen kunnen komen door de modder.  De gemeente Berg en Dal laat desgevraagd weten dat grote hoeveelheden neerslag nauwelijks te verwerken zijn voor de grond, maar er wordt wel gekeken naar een oplossing.  “Met beheerder Hugo van de Ven gaan we in gesprek over wat we kunnen doen om de wateroverlast terug te dringen”, aldus een woordvoerder. De dierenweide is in de zomer van 2017 opgeknapt. In en rond de weide was sprake van achterstallig onderhoud. De dierenverblijven waren aan vervanging toe, de vijver was buiten zijn oevers getreden en het gras nog sporadisch aanwezig. De weide kreeg bij de heropening de naam ’t Venneke, vernoemd naar de familie Van de Ven. Zij beheert de weide al 45 jaar. Remco Wildeman maakte de foto’s.