27 december 2017

Politiekapel (TLK) in Kerstcircus Nijmegen

Het TLK (Tamboer- en Lyrakorps) van de Politiekapel Gelderland-Zuid verzorgde woensdag ( “derde kerstdag”)  voor de 2e keer een gastoptreden in het kerstcircus in Nijmegen, dat staat opgesteld op de Goffertweide. Dat gebeurde voorafgaand aan de circusvoorstelling. Een leuk familiecircus dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Nog tot en met zondag 7 januari zijn er circusshows te zien in de verwarmde tent. Na de inleiding door de politiekapel was er een optreden van een acrobatenduo  met een paar balanceercapriolen op twee fietsen.  Later in de voorstelling lieten ze zien, dat ze ook nog tot andere acts in staat waren. Ze werden gevolgd  een mooi staaltje acrobatiek van de pas 13-jarige Erika Bebrauskaite. In een ring zwaaide ze tot grote hoogte rond de piste, vergezeld door de muziek van animatiefilm Frozen. Tussen de acts door was er steeds een optreden van een ” lollige clown”. Verder waren er acts met paarden, lama’s, slangen en een hond met twee geiten. In ieder geval zeker de moeite waard om het nog te gaan bekijken.  zie de foto’s