27 december 2017

Brand in de Dorpsstraat te Groesbeek

In de vroege nacht van woensdag is brand uitgebroken in een woning boven een kleermakerij in de Dorpsstraat in het centrum van Groesbeek. De brandweer werd omstreeks 02.25 gealarmeerd door een buurman, die brand rook en door het afgaan van brandmelders. Ze waren snel ter plaatse en konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere ruimten. Wel ontstond rook en waterschade in de belendende percelen. Ook moest de brandweer de voordeur van de kleermaker forceren om in zijn winkel het plafond open te breken. Uit voorzorg  was de traumahelikopter opgeroepen en was een ambulance ter plaatse, omdat er in eerste instantie nog gedacht werd, dat de bewoner in het pand aanwezig was.  Dat bleek niet het geval te zijn. Wel werden de belendende woningen in allerijl ontruimd. De brandweer, die met twee blusvoertuigen en een hoogwerker aanwezig was,  heeft deze woningen met grote ventilatoren zoveel mogelijk proberen te ontluchten. Over de oorzaak van de brand kan nog niets worden gezegd. De woning is voorlopig onbewoonbaar en een medewerker van, Salvage was ter plaatse.  Ook het ondergelegen winkelpand heeft behoorlijke schade. zie de foto’s