12 november 2017

Bart van den Bosch carnavalsprins bij de Cavalieren in Beek

Prins Bart van den Bosch, alias Prins Bart “de Blauwe”, is de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Cavalieren in Beek. Tijdens een druk bezochte “Prinsenproclamatie” werd de 29 jarige politieman (hij maakt deel uit van het team Tweestromenland van de Nationale Politie)  uit Beek geïnstalleerd als de nieuwe prins van de “Heksenketel”, van het seizoen 2017-2018. Hij volgt daarmee prins Niek “de Beekse Jung” op, die het afgelopen jaar over “Heksenketel” geregeerd heeft. Bart, hij is ook voorzitter van de Harmonie KNA en zeer betrokken bij het verenigingsleven, wordt dit jaar ter zijde gestaan door zijn pages Cilvie Steehouder en Marieke van Ruitenbeek en de adjudanten Huub van den Bosch (de broer van) en Dandy Teunissen. Bart is de tweede in de familie die prins is geworden. Zijn overleden vader, Hubert, was 36 jaar geleden  (1981-1982) ook prins bij de Cavalieren.  Er was tevens weer een optreden van de dansgarde, de Garde der Beekse Heerlijckheden die een geheel nieuwe dans uitvoerden met een vleugje uit het verleden. De openingsact was een optreden van Marieke & de Biezenkampkids. Zij zongen gezamenlijk het “Ubbergs volkslied”. Daarbij was er een dansoptreden van Lotje & Aster. Het dweilorkest KNAgalm zorgde voor de vrolijke noot en KNAmba (Mexican style) liet horen, dat de meeste leden van KNA ook goed met de trommels overweg konden. Marco Verriet, zanger, DJ en entertainer,  verzorgde de gehele avond de muziek. Veel carnavalsverenigingen uit ’t Hoog en het Laag waren deze avond in het Kulturhus aanwezig. Bonno Jacobs en Ton Lenssen traden toe tot de senaat. zie de foto’s dl 1 ; deel 2;  deel 1A;  dl 1 opkomst prins Bart; deel 2 opkomst