14 oktober 2017

Halloween pompoendagen in Groesbeek

De eerste dag van de Halloween Pompoendagen in Groesbeek is goed verlopen. Het evenement wordt in drie weekenden van oktober door Groentenhof Poelen VOF georganiseerd. De kans is in oktober groot dat er dan in ieder geval één weekend bij zit dat er goede weersomstandigheden zijn. En dit jaar is het in het eerste weekend al raak: prachtig nazomerweer met temperaturen boven de 20 graden 🌞. Morgen is er nog een dag (dan is het terras met prachtig uitzicht geopend). Daarna volgen er nog twee weekenden met Pompoendagen.Info en foto’s op http://www.degroesbeek.nl/…/fotos-goed-bezochte-halloween-…/

Eigenaar Chris Poelen schat in dat er per weekend zo`n 1000 bezoekers naar de Pompoendagen komen. Bezoekers kunnen daar niet alleen voor pompoenen en kalebassen terecht, maar voor de kinderen is er ook een speurtocht en trampoline. Samen met de ouders kunnen zij tevens pompoenen snijden en versieren. Verder is er op de zondagen een terras ingericht, met werkelijk een prachtig uitzicht over het landschap.
Op de stukken grond bij het bedrijf worden er jaarlijks zo`n 150.000 pompoenen en kalebassen geoogst, laat Poelen desgevraagd weten. Het planten begint in april en de oogst is vanaf augustus. Poelen heeft daar dan 100 dagen de tijd voor. Er zijn vele soorten pompoenen en de grotere jongens die bij het bedrijf staan kunnen tot wel 90 kilo zwaar worden.
De Halloween Pompoendagen zullen het komend weekend en het laatste weekend van oktober nog gehouden worden aan de Derdebaan 12 in Groesbeek. Halloween zelf is op 31 oktober.