20 mei 2017

Wethouder Erik Weijers opent Speelheide Dries in Groesbeek.

Zaterdagmiddag vond in Groesbeek de officiële opening plaats van Speelheide Dries; het opgeknapte terrein tussen de Dries en de Nieuweweg. Tijdens de opening onthulde wethouder Erik Weijers, samen met twee meisjes uit het publiek, het informatiebord over het terrein. Dit bord is door de bewoners zelf bedacht. Na de openingshandelingen blikte Petra Eshuis terug op de tijd dat  meubelfabriek Rijnland nog op het terrein stond. Petra Eshuis is de dochter van de voormalige eigenaar van de meubelfabriek en was daar samen met haar zussen. Daarna onthulde Erik Weijers, samen met Petra Eshuis, een antihondenpoepbordje, dat was ontworpen door een kind uit de buurt.  Ook was er een demonstratie schapendrijven door herder Merijn Bakker en zijn bordercollie Tjaf.  De opening werd muzikaal opgeluisterd door dweilorkest Drek Pak Ow.  zie de foto’s

Bewoners en de gemeente hebben samen het plan bedacht voor de nieuwe inrichting van het terrein. Zo is het voetbalveldje verplaatst en zijn er betere goals geplaatst terwijl er ook bankjes zijn geplaatst. Op sommige plekken is de voedselrijke bovenlaag van de grond verwijderd. Hierdoor kunnen er in de toekomst heideplanten en bloemen groeien.  Er zijn fruitbomen en een notenboom geplant, die bewoners zelf gaan snoeien. Aan de randen van de speelheide zijn heesters neergezet die voedsel geven aan mensen, vlinders, vogels en bijen. Ook is er een hondenlosloopveldje aangelegd waar bezoekers hun hond kunnen uitlaten.  De speelheide is zo een fijne plek geworden voor bewoners, planten en beesten!