24 april 2017

Tevreden standhouders op de 37e Vrije Markt in Leuth

In Leuth vond zondag 23 april weer “De Vrije Markt” plaats. Dit evenement, dat jaarlijks terugkeert , werd voor de 37e keer georganiseerd. Voor het comité begint de voorbereiding eigenlijk al na de jaarwisseling. Dat werk is vooraf en achteraf met een paar mensen goed te doen. Maar in het bewuste weekend wordt de hulp van ouders en jeugdcommissieleden van voetbalvereniging VVLK ingeroepen. Dan moet er in korte tijd veel werk worden verricht. De opbrengst gaat dan ook in zijn geheel naar de jeugdafdeling van VVLK die er door het seizoen heen leuke activiteiten voor kan organiseren. De weersvoorspellingen waren van tevoren niet al te best maar op de dag zelf viel het mee. Jammer van de koude, straffe wind die menigeen tot het dragen van een dikke jas dwong. Daardoor steeg het kwik niet boven een graad of 12. Zo’n 70 standhouders presenteerden hun koopwaar en bijna 1000 bezoekers kwamen dit bekijken. Velen vonden er ook wat ze zochten. Naast tevreden klanten waren ook veel standhouders achteraf tevreden over de afname van hun producten. Niet onbelangrijk voor de organisatoren. Nog steeds wint de markt het wat gezelligheid betreft. Dat werd weer door de aanwezigen bevestigd. Het comité dankt de ouders en vrijwilligers van VVLK voor de hulp bij het tot stand komen van deze 37e editie. Sjarel Hubbers maakte de tekst en de foto’s. zie de foto’s.