4 december 2016

Lichtjes op de Canadese begraafplaats in Groesbeek

Lichtjesavond; Canadese begraafplaats in Groesbeek; zaterdag 24 december 2016; 16.00 uur. een warme gloed op de begraafplaats in Groesbeek. Op de Canadese begraafplaatsen in Holten, Bergen op Zoom en Groesbeek worden regelmatig herdenkingsplechtigheden gehouden. Schoolkinderen spelen hierbij een centrale rol waardoor zij zich realiseren dat vrede niet vanzelfsprekend is. Vorig jaar is het initiatief genomen om de graven in het kaarslicht te zetten. Ook in Groesbeek heeft een handjevol vrijwilligers gehoor gegeven aan deze landelijke oproep. Het plan om dit in 2016 en in de jaren daarna te herhalen wordt van harte ondersteund door de gemeente Berg en Dal. Om de gesneuvelde jongens niet te vergeten worden voorafgaand aan kerstavond bij alle 2617 graven op de Canadese begraafplaats in Groekaarsjes_in_holten-1sbeek kaarsjes geplaatst. De jonge mannen die hier begraven liggen hebben ruim 70 jaar geleden hun leven gegeven waardoor wij nu in vrede Kerst kunnen vieren met familie en vrienden. Met het ontsteken van de lichtjes bij de graven dragen we de kerstgedachte uit en tonen we onze dankbaarheid aan de nabestaanden van deze jongens. De locoburgemeester is aanwezig om de kinderen uit de gemeente Berg en Dal te verwelkomen en hen uit te nodigen om de kaarsjes te plaatsen. De ceremonie wordt muzikaal omlijst voor doedelzakspelers en drummers. De organisatie is nog op zoek naar sponsors.

 

 

Traditie

Door het plaatsen van de kaarsjes wordt de herinnering levend gehouden. Laten we hier een traditie van maken die op kerstavond plaats vindt!

 

Meer informatie kunt u vinden op:

http://liberationtour.nl/lichtjes-op-de-canadese-militaire-ere-begraafplaats-groesbeek/  of

https://www.facebook.com/lichtjesingroesbeek/

 

Wij nodigen u van harte uit om bij deze ceremonie aanwezig te zijn.

 

Het lichtjescomité:

Bert Eikelenboom      Groesbeek

Bart Boone                 Nijmegen

Gerard Hendriks         Millingen aan de Rijn