30 september 2016

Brandweeroefening gebouw Lucinia in Beek

Jaarlijks vinden rond oktober de brandpreventieweken plaats, een initiatief van Brandweer Nederland, het Instituut Fysieke Veiligheid en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Het thema in 2016 is ‘verklein de kans op brand’, met als doel het veiligheidsbewustzijn verder te vergroten. Door middel van het oefenen door de brandweer in een woongebouw waar voornamelijk zelfstandig wonende senioren wonen, wil de brandweer extra inzetten op het bereiken van deze doelgroep. Op 27 september heeft de brandweer vanaf 20.00 uur een oefening gehouden in het woongebouw aan de Waterstraat 40-82 te Beek.  Daarbij waren eveneens burgemeester Mark Slinkman en wethouder Alex ten Westenend van de gemeente Berg en Dal aanwezig. Bij de oefening was het interactieve voorlichtingsvoertuig, de RedAlert, bij het woongebouw aanwezig zijn en konden mensen informatie krijgen over het voorkomen van brand. Herman Leensen maakte de foto’s . zie de foto’s.dsc_5795-brandweer-naam-large

Op 4 oktober wordt vanaf 19.30 uur een oefening gehouden in het woongebouw aan de Frambozenstraat 23-73 te Groesbeek. De bewoners zijn geïnformeerd en uitgenodigd, omwonenden zijn ook van harte welkom om te kijken bij de oefening.
Na de oefening zal het interactieve voorlichtingsvoertuig, de RedAlert, bij het woongebouw aanwezig zijn en kunnen mensen informatie krijgen over het voorkomen van brand.