30 september 2016

Burgemeester Slinkman trapt nieuwe seizoen “Universiteit van Beek” af.

Nieuwe colleges van ‘Universiteit van Beek’!  Na een succesvol seizoen van de ‘Universiteit van Beek’ kwam de Bibliotheek Gelderland Zuid eind september met een nieuwe serie leuke en afwisselende colleges in de Bibliotheek Beek-Ubbergen. Op maandag 26 september trapte burgemeester van Berg en Dal, Mark Slinkman, de collegereeks af.  Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s

dsc_5748-bieb-naam-large

 

Na het eerste gratis college van de burgemeester, volgen nog zes interessante informatieve avonden. Zo komt sterrenkundige Dr. Gijs Nelemans op 7 oktober vertellen over zwaartekrachtgolven en neemt Dr. Wiede Vissers je mee in de wereld van de eHealth, hoe werkt dat in de praktijk? Andere colleges gaan onder meer over tradities rondom sterven, begraven en cremeren, archeologische vondsten van metaal, rustiek kamperen en een kijkje in de Skybox met sportjournalist Iwan van Duren. Een veelzijdig en afwisselend programma!

 

De Universiteit van Beek laat regionale experts aan het woord. De colleges bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Dit jaar is er een passe-partout verkrijgbaar om met korting alle colleges van de Universiteit van Beek te volgen. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/informatief.

 

College-onderwerpen per datum

  • 26 sept: Verrassingscollege burgemeester van Berg en Dal – Dhr. Mark Slinkman
  • 7 okt: Zwaartekrachtgolven bestaan – Dr. Gijs Nelemans (sterrenkundige)
  • 14 okt: E-health en psychische klachten – Dr. Wiede Vissers (GZ-psycholoog)
  • 4 nov: Vormgeven aan afscheid – Drs. Anne Marij Postel (antropoloog)
  • 11 nov: Roest rust niet: archeologische vondsten van metaal – Ronny Meijers (archeologisch restaurator)
  • 18 nov: Rustiek kamperen – Drs. Bert Loorbach (socioloog en auteur van populaire reeks ‘Rustiek kamperen’)
  • 25 nov: Een potje voetbal met… – Iwan van Duren (voetbaljournalist)

Locatie: Bibliotheek Beek-Ubbergen

Tijd: 20.00 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Entreeprijs: leden en studenten €2,50, overige bezoekers €4,00. Passe-partout voor leden €12,50, overige bezoekers €20,-. Kaarten verkrijgbaar in vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en via www.obgz.nl/informatief. Het eerste college van de burgemeester is gratis.