17 juni 2016

Wethouder Ria Barber neemt afscheid van de Raad van Berg en Dal.

Ria Barber heeft na 10 jaar wethouderschap ( C90) donderdagavond afscheid genomen van de gemeenteraad van Berg en Dal. Zij maakt plaats voor Alex ten Westenend (GJS) zoals werd afgesproken bij de vorming van de samenwerking tussen GJS, GVP en C’90 en het samenstellen van de coalitie in 2014. Ze komt ook niet terug in de gemeenteraad. Bij haar afscheid kreeg ze, nadat ze eerst de lovende woorden van partijgenoot Robbert Houkes had mogen aanhoren,  van burgemeester Mark Slinkman een cadeau aangeboden voor haar en haar familie. Hij overhandigde haar dit verpakt in een ballon. Bij haar afscheidswoordje vertelde ze, dat ze, vers van de pers, nog een cadeau had voor de inwoners van de gemeente Berg en Dal. Er was namelijk een principe-akkoord afgesloten door de werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG), RAVON en de gemeente Berg en Dal  over het fietspad door de Spoorkuil. De opening van dat fietspad heeft de nodige vertraging opgelopen omdat de betrokken partijen het niet over eens konden worden over een hekwerk, dat de hazelwormen en zandhagedissen moet beschermen.  De inhoud van het principe-akkoord is nog niet bekend. Er zal binnenkort meer informatie komen en men hoopt daarna de werkzaamheden snel af te ronden zodat het fietspad zo spoedig mogelijk in gebruik kan worden genomen. Maar vooralsnog was het na afloop van de raadsvergadering “Ria’s feestje”. We zullen haar gaan missen. Ria bedankt!! zie de foto’s.DSC_3361 Ria Barber naam