8 juni 2016

Avond over inbraakpreventie in Ooij

Op initiatief van burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal is dinsdagavond de derde sessie  geweest over inbraakpreventie in de buurt. Deze vond plaats in dorpshuis de Sprong te Ooij en Deze avond was met name voor bewoners van de Ooijpolder (Ooij, Erlecom, Leuth, Persingen). In de gemeente Berg en Dal vinden jaarlijks rond de 100 (pogingen tot) woninginbraken plaats. De impact van een woninginbraak is groot. Daarom organiseert de gemeente Berg en Dal een aantal voorlichtingsavonden over inbraakpreventie in de diverse dorpen, waar men praktische tips krijgt over het treffen van nuttige voorzorgsmaatregelen. Burgemeester Slinkman had in zijn vorige gemeente al jarenlang ervaring met dit soort avond en is een groot voorstander van veiligheidsmaatregelen op dit gebied.   Na de inleiding van de burgemeester gaven wijkagent Etienne Fontein (wijkagent Ooijpolder en Beek) en de heer Evert Jansen, helemaal overgekomen vanuit Groningen, een presentatie. Hij was vroeger echt inbreker, ook bekend van het televisieprogramma De inbreker, maar is nu al jarenlang actief als voorlichter voor de Stichting Veiligheid & Preventie. Als ervaringsdeskundige kon hij goede tips geven. Hij was dinsdagmiddag al rond geweest in Ooij om kwetsbare plekken te fotograferen en daarmee te aan te tonen hoe gemakkelijk het is om in te breken.  Het werd een leerzame avond, waarbij ook veel gelachen kon worden, maar waarbij de bezoekers (ongeveer 70) veel handige tips om inbraken te voorkomen  kregen voorgeschoteld.

DSC_1067 inbraakpreventie naam