5 mei 2016

Dodenherdenking in Leuth.

Woensdag 4 mei was ook in Leuth weer een dodenherdenking onder het motto  “geef vrijheid door”.  Leuth herdacht deze keer haar oorlogsslachtoffers en stond stil bij vrede en vrijheid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor Leuth meerdere dorpsgenoten. Een gedenksteen op het plein voor de kerk houdt de namen van de burgerslachtoffers in herinnering.  Het andere monument houdt de namen van de militaire slachtoffers in gedachten. En o.a. voor deze slachtoffers was er in de H. Remigiuskerk een herdenkingsbijeenkomst waaraan medewerking werd verleend door het familiekoor Les Alouettes en waar gesproken werd door locoburgemeester Sjaak Thijssen. Willem Schenk, lid van het organiserend comité vertelde zijn verhaal over de oorlog en Marit Lijnse zong enkele liederen met Peter Rutten op de piano. Sietske Boerwinkel, leerling van de basisschool ’t Bijenveld droeg een gedicht voor. Na de bijeenkomst in de kerk speelde muziekvereniging DES op het kerkplein en werden kransleggingen gedaan. De foto’s buiten de kerk werden gemaakt door Han van den Brink. zie de foto’s van binnen. Zie de foto’s van Han vd Brink.DSC_4463 leuth naam (Large)