14 december 2015

Thom de Graaf en honderd engeltjes en zwarte Maria in levende kerststal Orientalis

Museumpark Orientalis opende zondag 13 december om 14.00 uur het kerstevenement “Feest van Licht met een levende kerststal waarin (voormalige) vluchtelingen en honderd ‘echte’ engeltjes figureerden. Eerste Kamerlid en voorzitter  van de Vereniging Hogescholen, Thom de Graaf was hierbij aanwezig en opende met zijn toespraak de kerststallententoonstelling in het museumpark en het Feest van het licht. Hij stond daarbij stil bij de rol die het hoger onderwijs kan en wil spelen voor vluchtelingen. Met alle engeltjes waren ook vele ouders en grootouders meegekomen naar het feest en het was een drukte van belang.  Een prachtig moment. zie de foto’s deel 1; deel 2DSC_5279 Orientalis naam

Het Feest van Licht is een groot kerstevenement in Heilig Landstichting (bij Nijmegen). Naast een grote kerststallententoonstelling (met als thema ‘Winterlicht’, een selectie getoond uit de collectie kerstgroepen van Elizabeth Houtzager) is er een kerstmarkt, live muziek verzorgd door vluchtelingen, een negentig meter lange kerstknikkerbaan, een kerstpostzegeltentoonstelling, paraplukunst, een fototentoonstelling over vluchtelingen en een kerstdoolhof. Het park is versierd met kerstlichtjes en kerstballen, er zijn verhalenvertellers, kan met ezeltjes worden gereden, worden geknutseld in de kinderateliers en broodjes worden gebakken. Ook zijn er na Kerstmis lampionnentochten waarbij kinderen op zoek kunnen naar kindje Jezus. In de woestijn, midden in het park, is tevens een kunstwerk met lichtbloemen te bewonderen. Ook staat er een Yurt waarin verhalen worden verteld. zie de foto’s. (komen nog)