14 december 2015

Kerstschieten bij schutterij Eendracht in Ooij.

Schutterij Eendracht uit Ooij houdt elk jaar het z.g. “Kerstschieten” op haar schietbanen in de kelder van het dorpshuis De Sprong in Ooij. Bij dit schieten, waar iedereen (lid of geen lid) welkom is, wordt op z.g. “blinde kaarten” geschoten en heeft iedereen evenveel kans om een vleespakket te winnen. En die waren er weer veel. Veel mensen gingen dan ook met dit prachtige pakket naar huis. Vooraf aan het schieten werden de prijzen van het competitieschieten van de herenschietgroep uitgereikt, waarbij Pieter Corté voor de vijfde keer op elkaar volgend, met drie bekers, de belangrijkste winnaar was.  De afgelopen jaren was hij 10x op rij de winnaar bij het pistoolschieten, 9x bij de kruisboog en 5x bij het geweerschieten. Hij vond het leuk, maar was niet echt blij. Hij hoopt dat er in de toekomst meer nieuwe leden zich aanmelden bij de schutterij Eendracht in Ooij en met hem de competitie willen aan gaan, zodat er misschien ook eens iemand anders de bekers gaar winnen. zie de foto’sDSC_5108 Pieter naamDSC_5066kerstschieten naam